Bijzondere EXPOSITIE, schilderijen van de bekende Nederlandse kunstenaar FREEK VAN DEN BERG ( de Kees van Dongen van Kattenburg, AMSTERDAM ) en Kleindochter YVETTI VAN DEN BERG ( Keramiek ).

Vanaf 2 Oktober 2019 een hele Bijzondere EXPOSITIE, schilderijen van de bekende Nederlandse kunstenaar FREEK VAN DEN BERG ( de Kees van Dongen van Kattenburg, AMSTERDAM ) en Kleindochter YVETTI VAN DEN BERG ( Keramiek ).

 

Geboren in Amsterdam. Overleden in Veessen. ‘De Kees van Dongen van Kattenburg’, een voor zichzelf sprekende benaming, zo werd ‘de Nederlandse fauvist’ Freek van den Berg veelvuldig genoemd.

Dat de geboren en getogen Amsterdammer Freek van den Berg.

 

 

Kleindochter van Freek van den Berg.
Yvetti van den Berg:
Omschrijving van haar werk:

Mysterieus, monumentaal en met een verhaal dat ik vertellen wil dat achter van elk werkstuk zit. Werk dat mijn voorouders en mijn voorouderlijke cultuur reflecteert. Zodat mijn voorouders hun waarde en respect krijgen die ze verdienen. Zoekende naar het raadsel achter de cultus, rituelen, magie en religie en de hoop.
Mijn werk geeft een klein deel weer van wie ik ben. De ontwikkelingen die ik elke dag doormaak, mijn ontdekkingen, het leren van mijn fouten en van wat ik geloof. Ik wil mijn eigen reflectie zien in de spiegel van mijn werk.
Ik wil mijn manier van de kijk op de wereld laten zien, mijn interpretaties van ideeën omzetten in kunst objecten. Met mijn werk wil ik de realiteit en tragedies laten zien waar veel mensen onder lijden. Veel mensen kijken de andere kant op en doen niks, ik probeer mijn bijdrage in de vorm van kunst te leveren.


U bent van harte welkom om deze Bijzondere expositie te bekijken.

Galerie & Kunstuitleen LamBert, Kerkplein 8 in de KunsT hoofdstad: OOTMARSUM