Expositie agenda Galerie LamBert in Ootmarsum: Vanaf 1-11-2019 expositie van de Kunstwerken van: Joke de Bruin.

Expositie agenda Galerie LamBert in Ootmarsum: Vanaf 1-11-2019 expositie van de Kunstwerken van: Joke de Bruin.

 

 

Joke de Bruin:

Abstracte geometrische kunst zo kun je mijn werken het beste omschrijven. Al mijn werken hebben een herkenbare signatuur. Het vormt een eenheid.

 

Zonder invloed van afleiding heb ik meer dan 3000 unieke symbolen getekend. Bij het zien van de collectie zul je merken dat je aangeraakt wordt door iets wat krachtig is. Het komt je iets vertellen. Het is een taal. Een taal zonder woorden. Een Kosmische Taal.

 

De sfeer waar ik in verkeer tijdens het tekenen zorgt er voor dat ik dicht bij mijzelf kan blijven waardoor ik geen hulpmiddelen nodig heb om te kunnen tekenen. Het is puur handwerk. Iedere lijn is getrokken uit de losse hand, zonder gebruik van een passer of liniaal.

 

Zo heeft ieder symbool de tekenen van imperfectie ontstaan vanuit handwerk.

Kijk maar eens naar de details van een symbool en je zult deze mooie imperfecties ontdekken.

 

‘Geometrische patronen, symmetrie, mooie kleurencombinaties, ritmische lijnen’. Laat je inspireren door de vele werken afkomstig van mijn hand.

De symbolen die ik teken zijn tijdloze kunstwerken en passen in ieder interieur. Van klassiek tot strak modern. Maak een statement muur met één kunstwerk aan de wand. Of verwerk een symbool in een collage met meerdere kunstwerken en afbeeldingen.

 

Maar laat je niet beïnvloeden door mijn woorden. Ervaar het vooral zelf. Ervaar wat de symbolen in je losmaken.

 

Van 1 november 2019 tot 1 mei 2020 zijn een aantal van mijn recente werken ter expositie gesteld bij Galerie LamBert in Ootmarsum.

 

Voel je welkom om de symbolen van dichtbij te kunnen aanschouwen.