Nieuwe expositie van Olieverf schilderijen van Loes Soffers en Anouk Slegers ( Marbella ) in Galerie LamBert vanaf 15 april 2019.

ANOUK SLEGERS CV april 2019

Toen Anouk 14 jaar geleden met haar gezin naar Spanje verhuisde, kon ze haar passie voor schilderen nieuw leven inblazen. Lessen volgen bij een klassiek geschoolde leermeester Juan Bejar, heeft haar voorliefde voor de oude meesters techniek versterkt.

Een fragment uit een van de brieven van haar leermeester:

“Het werk van Anouk is groots in zijn kleinheid zowel in compositie als in kleur en vooral, voor mij het allerbelangrijkste, qua inhoud. Deze is suggestief en mysterieus zoals de schilderijen van Magritte, de literatuur van Kafka, de interpretaties van Freud’s dromen. Haar schilderijen zetten je aan het denken en bevatten een sterk poetisch surrealisme. Ze plaatst historische personages in de hedendaagse tijd en schrikt niet terug voor het toevoegen van elementen die voor een disbalans en tegenstrijdigheid zorgen, hetgeen haar schilderijen interessant maakt”

De series varieren van surrealistisch tot magisch realistisch. Elk doek heeft een diepere betekenis en bezit meestal n vleugje humor. Haar kleurstellingen maken het werk eigentijds.

Tijdens  de Landelijke van Gogh Schilderwedstrijd won ze de 4 de prijs uit meer dan 1000 inzendingen en exposeerde in het Bredase Museum. De sterke eigenheid en symbolische details werden door de jury als een verademing genoemd.

Ze exposeert regelmatig in Spanje en Nederland. Graag vertaalt ze in samenspraak met opdrachtgevers de symboliek uit hun leven naar een schilderij.

Anouk Slegers

www.anoukslegers.nl

FB:Art by Anouk Slegers