Nieuwe KLEURRIJKE Expositie van: Saskia Weishut-Snapper vanaf 15-10-2019

Expositie agenda Galerie LamBert in Ootmarsum: Vanaf 15-10-2019 zijn de Textiel kunstwerken te zien van de bekende Kunstenaar: Saskia Weishut-Snapper (geboren op 5 augustus 1938 in Amsterdam ) Nederlandse vezelkunstenaar.

Saskia groeide op in Nederland , in Bergen, Noord-Holland , een stad met een kunstkolonie waarin haar beide ouders actief waren. Haar moeder was Mies Bloch [ nl ] , een schilder en illustrator, vooral bekend om haar kruissteekontwerpen . Haar vader was Rein Snapper [ nl ] , een schilder, illustrator en houtdrukker.

Saskia is getrouwd, heeft vijf zonen en woont in Amsterdam . Weishut-Snapper richtte zich in 1970 op textielkunst. Ze creëerde gemengde media-scènes ergens tussen schilderen en quilten en noemt haar werken ‘peintisseries’. De onderwerpen van haar kunst zijn vaak textiellandschappen, fantasiegebouwen, abstracte composities en thema’s gebaseerd op Joodse traditie. Ze exposeert meestal in Nederland. Ze toonde haar schilderijen ook in België, Duitsland, Griekenland, Japan, Portugal, [9] Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Werken van Weishut-Snapper verschijnen in kunstgalerijen, musea, kerken en synagogen en werden opgenomen in kunstboeken. Op haar tachtigste verjaardag kwam ze op de Nederlandse televisie, in een korte documentaire in de serie ‘Naches’.

saskia.weishut.com

Vanaf 15-10-2019 expositie van de Kunstwerken van Nicole Schaffers ( AKI ). Schilderijen en Unieke sjaals die ontstaan zijn uit de schilderijen.

In haar studietijd is zij begonnen aan de AKI te Enschede. Hier probeerde ze haar eigen stijl te ontwikkelen. Na een interessant jaar merkte zij dat zij meer vrijheid wilde en haar wilde ontwikkelen tot wie ze nu is geworden.