Vanaf 1 mei 2024 Expositie Alma Jansen in Galerie LamBert in Ootmarsum

Bio: Alma Jansen(1964) woont in Enschede en heeft haar atelier aan huis. Alma is getrouwd met Willem, zij hebben 2 kinderen en 2 kleinkinderen.

Na bijna 40 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt, heeft Alma in 2019 de overstap gemaakt om zich helemaal op het schilderen te kunnen richten.

In 2012 is Alma begonnen met schilderen met het gebruik van eenvoudige materialen. Na verloop van tijd vond ze het een goed moment om voor meer kwaliteit te gaan, en dit bleek een goede keuze. Met deze nieuwe werken kreeg Alma de kans om op diverse plaatsen te exposeren.

Inmiddels is ze te vinden op de grote kunstbeurzen in Amsterdam, Eindhoven, Gorinchem, Tilburg en de prachtige Kunstmarkt in Ootmarsum.

Dat Alma gelukkig wordt van intuïtieve kunst zal geen verrassing zijn. De ene keer ingetogen, de andere keer explosief, dan weer veel verf, dan weer weinig, maar altijd herkenbaar in haar stijl. Art by Alma.

Schilderen is voor haar een zoektocht. Soms een vastomlijnd plan, maar even zo vaak willen de handen niet maken wat het hoofd heeft bedacht.

Dat proces is af en toe wat frustrerend, Alma moet wat geduld hebben hoort zij dan, en geduld is niet haar sterkste kant. Hoewel……. De schilderijen met heeeeeel veeeeeel streepjes vergt wel wat geduld! Dus dat valt gelukkig toch nog mee.

Mocht u Alma’s atelier in Enschede willen bezoeken, maak dan een afspraak.

Atelier Alma Jansen

06 3653 7617

De koffie staat klaar.