Stichting LamBert & Bekende Nederlanders

Stichting Lambert

BN’ers steunen initiatief van Ootmarsumse kunstenaar

 

OOTMARSUM – De Ootmarsumse schilder en galeriehouder LamBert start zijn eigen stichting: de Stichting LamBert. Hij gaat zich via de stichting inzetten voor jonge patiëntjes in ziekenhuizen. Veel bekende Nederlanders steunen LamBert.

Tijdens de Ladies Night onlangs in winkelcentrum de Driehoek in Oldenzaal schilderde LamBert op het podium met onder andere Willy Oosterhuis, Nico Jan Hoogma van Hercales, Mans van Van Jonge Leu en Oale Groond, Marcel Baake en DTR Equipe o.l.v. Gert Jan Brugink . Enkele werken werden geveild, net zoals de paardendeken met Swarovski-kristallen die het DTR Equipe LamBert heeft geschonken. Deze deken is voor 500 Euro gekocht door de Top Kapper Rob Extercatte van  Paletti Creative Hair uit Oldenzaal. Met de veiling van de doeken en de deken is het eerste geld binnen voor LamBert: nu kan de stichting beginnen.

De stichting gaat rugzakjes uitdelen aan zieke kinderen in ziekenhuizen. De rugzakjes worden gevuld met schilderspullen, knuffels en snoep en worden persoonlijk door medewerkers van de stichting aan de kinderen uitgedeeld. “Op een leuke manier willen we de kinderen een presentje aanbieden,” aldus LamBert.

Co Adriaanse en Leonie Lammers (de miss Overijssel van vorig jaar) hebben al geschilderd bij LamBert. De doeken worden binnenkort geveild. Ook komt er binnenkort een heel bijzonder schilderij op de Nederlandse markt. Een winkelketen gaat zeefdrukken verkopen die zijn gemaakt door meerdere bekende Nederlanders en de helft van de opbrengst gaat naar de Stichting LamBert. Bennie Jolink was de eerste die een gedeelte van het schilderij heeft gevuld. De andere kunstenaars die een gedeelte van het doek invullen zijn Peter Klashorst, Fabian, Jacob Kambier, Justus Donker, Tonnie Voorn en LamBert zelf. “Het wordt een mooi doek met werk van heel bekende kunstenaars”, zegt LamBert. “Ik ben erg blij met de toezegging van de initiator om de helft ervan aan de stichting te doneren.” Het wordt een betaalbare zeefdruk die volgend voorjaar te koop is in de Nederlandse winkels. Peter Klashorst gaat begin april zijn gedeelte schilderen.

Lambert heeft al mensen bereidt gevonden om als vrijwilliger mee te werken aan de stichting, maar zoekt nog meer vrijwilligers. .

 

 

Afgelopen maandag 26 maart 2007 heeft Bennie Jolink , de zanger van Normaal

ook geschilderd voor de zieke kinderen in de ziekenhuizen.
Kunstenaar en Galeriehouder LamBert uit Ootmarsum wil een groot schilderij van 200 x 150 cm laten beschilderen door bekende Nederlandse Kunstenaars en dit kunstwerk verkopen( Veilen ) voor Stichting LamBert.
LamBert is zijn eigen stichting begonnen, naar dat hij slechte ervaringen had met andere goede doelen , waar hij schilderijen voor beschikbaar heeft gesteld.
Stichting LamBert wil rugzakjes gevuld met o.a. een schilders doek, verf, knuffel, snoep, boekjes enz….uitreiken aan de zieke kinderen in de Nederlandse ziekenhuizen, om zo deze kinderen toch iets leuks aan te reiken in deze moeilijke tijd voor hun.
LamBert gaat zelf of een andere Clown deze rugzakjes uitdelen.
De Nedrlandse kunstenaar uit Almelo,Tonnie Voorn en LamBert hebben het grote doek ook al beschilderd.
De grote kunstenaars, Peter Klashorst, Jacob Kanbier, Justus Donker en Fabian hebben ook al toe gezegt om te schilderen……en Lambert wil nog meer grote kunstenaars benaderen….

Kunstenaar & Galeriehouder LamBert Op de Televisie.

De TROS, RTV OOST en de Duitse NWM-TV zender hebben op vrijdag 9 maart TV opnamen gemaakt in de Galerie en Thuis bij het Atelier van de Kunstenaar en Galeriehouder LamBert.
Dit naar aanleiding van diverse grote exposities in Nederland en in het Buitenland en de Goede doelen waar LamBert geld voor in zameld.
RTV Oost zend het programma PRIKKELS uit op maandag 26 maart, u kunt de uitzending ook online bekijken bij www.rtvoost.nl bij uitzending gemist
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.